A fogyasztók szava is mellettünk szól

_

Sokszor hangsúlyozták már, hogy a technológiaváltásra készülő csomagolóipari vállalatoknak több szempontból is Hesse Pack berendezéseink jelentik a legjobb választást. Azt, hogy gyártósorainkkal környezetbarát és nem mellesleg költséghatékony alapokra helyezhető a termelés, a tények igazolják, mint ahogy az is világos, hogy a kormányzati zöld törekvések is az ehhez hasonló gépek beszerzésére sarkallják az érintetteket, méghozzá inkább előbb, mint utóbb.

Az érveink közül eddig talán az volt a legkevésbé nyilvánvaló, hogy maguk a fogyasztók is a fenntarthatóság felé irányuló lépéseket várnak el a gyártóktól, így aztán mindez a piacon maradás legfőbb záloga is lehet. Most azonban ilyen téren is jelentős megerősítés érkezett: egy átfogó nemzetközi kutatás rámutatott, az emberek nagy része a környezettudatos csomagolás mellett teszi le a voksát!

A nemrég nyilvánosságra hozott, Európa-szerte 9 országra és összesen 5900 válaszadóra kiterjedő felmérést a Two Sides vállalat és a Toluna nevű független kutatócég végezte az idei évben. (Az erről készült eredeti, angol nyelvű kiadvány ide kattintva olvasható.)

A vizsgálat négyféle csomagolóanyagot (műanyag, fém, üveg és papír) vett górcső alá nem kevesebb mint 15 szempont szerint, ezek közül pedig 10-ben is a papír kapta a legmagasabb értékelést az emberektől. Számos kulcsfontosságú kategóriában ráadásul óriási volt a papír fölénye: 72% szerint ezt a legkönnyebb komposztálni, 63% szerint ez a legjobb a környezet szempontjából, 57% szerint ezt a legegyszerűbb újrahasznosítani, 54% szerint pedig az árfekvése is ennek a legideálisabb. Az üveg egyébként 4, a fém pedig 1 rangsort zárt élen, vagyis úgy fest, a fogyasztók elvárásai egybecsengenek a politikai akarattal: a műanyagokat (különösen az egyszer használatos változatokat) ők maguk sem látják már olyan szívesen.

Utóbbi megállapítást támasztja alá, hogy az alanyok 70%-a úgy nyilatkozott, aktív lépéseket tesz azért, hogy visszaszorítsa az általa használt műanyagcsomagolás mennyiségét. Jól látszik ráadásul, hogy a gyártóknak és a forgalmazóknak üzletileg is bőven van keresnivalójuk ezen a zöld terepen, hiszen összességében a válaszadók közel fele (44%) azt is hozzátette, hajlandó többet fizetni egy termékért, ha az környezettudatos csomagolásba került. Ezzel párhuzamosan 48% egyenesen azt állította, kész bojkottálni azokat a cégeket, akikről úgy hírlik, nem tesznek meg mindent a súlyosan környezetkárosító egyszer használatos műanyagok visszaszorításáért.

A friss felmérés tartalmazott néhány olyan kérdést is, amit szinte a Hesse Pack berendezéseire „öntöttek”. Ezek közé tartozik, hogy a megkérdezettek nagyjából kétharmada (66%) úgy felelt, az online rendeléseinél előnyben részesíti azokat, akik papíralapú csomagolást használnak, szemben a műanyaggal. A dobozgyártás változó igényeit látva bátran ajánljuk gyártósorainkat: kínálatunkban a folyamat minden fázisára (pl. hajtogatás, kasírozás, nyomtatás, dobozkészítés) találnak csúcsminőségű, megbízható gépeket.

Az iménti kérdés különösen aktuális most, amikor a koronavírus-járvány és az azt kísérő korlátozások hatására jelentősen megnőtt az internetes vásárlások aránya. Ezen belül is kiváltképp virágzásnak indult az étel házhoz szállítás, így ezen a területen még inkább fontos, hogy a fogyasztók túlnyomó többsége szerint is száműzendő eldobható műanyagokat a legjobbnak talált papírra cseréljük. Hesse Pack berendezéseink között környezetbarát pohár, étkezési doboz és tányér, valamint papírzacskó előállítására alkalmas gépeket is találni, egyedülálló ár-érték arányban.

Végezetül, a megkérdezett fogyasztók csaknem háromnegyedének (73%) az is fontos, hogy az általa vásárolt termékek csomagolása éppen megfelelő méretű legyen, így is kerülve a pazarlást. Jó hír, hogy ipari-, illetve elektronikai termékekhez szánt csomagolást készítő gyártósoraink egyik legfőbb erénye éppen ez, vagyis a tökéletes illeszkedés, amely a felhasznált anyagok kiváló tulajdonságainak köszönhető.

Ha tehát szeretne termelését olyan alapokra helyezni, ami számos egyéb előnye mellett a többség elvárásainak is tökéletesen megfelel, forduljon hozzánk bizalommal!