A Hesse Pack gépeivel a jövő útjára léphet

_

Gyorsabb tempóra vált az Európai Unió a fenntartható fejlődéshez vezető úton, 2020 és 2022 között ugyanis sorra születnek majd azok az új, már kidolgozott jogszabályok, amelyek környezetbarát, egyúttal gazdaságos pályára állítják a tagállamokat. Az EU erre vonatkozó cselekvési tervéből világosan kiolvasható, hogy a többek közt az újrahasznosítást előtérbe helyező modell elterjedéséhez az alapoknál kell átszabni a gazdaságot, és a legtöbb esetben már a termelési folyamatok legelején, a tervezésnél gondoskodni kell a fenntarthatóságról.

A rövidesen bevezetésre kerülő intézkedések legfontosabb pontjait a Store Insider magazin gyűjtötte össze. A terv általános célkitűzése, hogy a fenntartható termékek elterjedtté váljanak az Unióban, ennek érdekében pedig új jogszabály fogja biztosítani, hogy a forgalomba hozott termékek a lehető legnagyobb arányban tartalmazzanak újrafeldolgozott alapanyagokat, nem mellesleg később ők maguk is újrafelhasználhatók legyenek.

Már ez az irányelv is azt vetíti előre, hogy számos iparágban az új kívánalmaknak megfelelni igyekvő piaci szereplők számára a Hesse Pack gyártósorai jelenthetik a megoldást. A konkrétabb programpontok között pedig olyanok is akadnak, amelyeket szó szerint a cégünk által kínált berendezésekre „öntöttek”.

Rögzített cél például a (túl)csomagolás csökkentése, sőt, a döntéshozók idővel kizárólag kis ökológiai lábnyommal készülő, újrafelhasználható csomagolást szeretnének látni az uniós piacon. Éppen az ilyen, fenntartható csomagolóanyagok gyártásához ideálisak a Hesse Pack gépei, amelyek megtérülő beruházást jelentenek többek közt az ipari csomagolás, az elektronika vagy épp a box on demand területén. A vállalatok igényeihez kiválóan illeszkedik például WonderJet környezetbarát nyomtató-berendezésünk, valamint a hullámkartondobozok változatos méretű és funkciójú sorozatgyártását lehetővé tevő Aopack BM2508 integrált dobozgyártó gépünk:

https://hessepack.com/box-on-demand/wonderjet-2/

https://hessepack.com/box-on-dema…/bm-2508-dobozkeszito-gep/

Szintén kulcspontja a cselekvési tervnek az egyszer használatos műanyagok helyettesítése, kiváltképp a különböző eldobható edények és evőeszközök terén, ahol ráadásul a közelmúlt házhozszállítási „bumm”-ja miatt jelentősen meg is nőtt a hulladéktermelés. Aki a rövidesen változó szabályokkal összhangban szeretné ezeket is környezetbarát, cellulóz termékekkel helyettesíteni, annak a Hesse Pack szintén kész korszerű, termelékeny gépeket kínálni:

https://hessepack.com/pohar-etkezesi-doboz-papirzacsko/

És bár eddig uniós célokról és szabályokról volt szó, jó hír, hogy a jelek szerint Magyarországon is a közeljövő legfontosabb törekvései közé tartozik a gazdaság „zöldebbé” tétele. Az már korábban napvilágot látott, hogy a fentebb is említett, egyszer használatos műanyag eszközök terén a hazai tilalom az uniósnál is szigorúbbnak (és gyorsabbnak) ígérkezik, nemrég pedig kiderült, hogy a kormány kész támogatni is a helyes irányba igyekvőket. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, több 100 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat azoknak a vállalatoknak, amelyek át akarnak térni környezetkímélő, energiahatékony megoldásokra.

A közelgő jogszabályi nyomás, a fogyasztói elvárások és a költséghatékony termelés után tehát íme még egy érv, ami a Hesse Pack berendezések munkába állítása mellett szól!