A nehézségek idején is vegyük észre a lehetőséget!

_

Sokszor hallott – ám ettől még nagyon is igaz! – tétel, hogy minden válság magában hordozza a fejlődés lehetőségét is. Nincs ez másként a koronavírus-járvány esetén sem, amelynek piacokra gyakorolt hatásai akkor is hosszú távúak lesznek, ha egészségügyi szempontból a legderűlátóbb forgatókönyvek valósulnak meg. Mindez azt is jelenti, hogy a változásokhoz legjobban alkalmazkodók most óriási lépéselőnybe kerülhetnek riválisaikkal szemben. Az átalakulóban lévő csomagolóiparban a legjobb reakciót a technológiaváltás jelentheti – ennek kivitelezésében segítenek a Hesse Pack berendezések és a hozzájuk tartozó, biztos háttér.

Bár tűpontos előrejelzéssel egyelőre lehetetlen szolgálni, a Transpack szakportál a közelmúltban kísérletet tett arra, hogy felmérje, milyen hatással lehet a pandémia – és az annak nyomán hozott intézkedések – a csomagolóiparra. Először is, a gyakran zsúfolt vendéglátóhelyek iránt a közvetlen veszélyhelyzet elmúltával is a korábbiaknál nagyobb maradhat az emberek bizalmatlansága, így várhatóan számos terméket (pl. sör, üdítő) nagyobb arányban fogyasztanak majd otthon az emberek, mint néhány hónappal ezelőtt.

Ezzel párhuzamosan, szintén a nemrég átélt események pszichés hatásai, a járvány visszatérésétől való félelem miatt, továbbra is jellemző maradhat a nagyobb tételben történő vásárlás, ami megnöveli az igényt a méretesebb kiszerelések iránt. Mindkét tendencia abba az irányba mutat, hogy a gyártóknak több és sok tekintetben újfajta gyűjtő- és szállítói csomagolást kell előállítaniuk. Ezt a változást leghatékonyabban olyan gépek beszerzésével lehet lekövetni, amellyel rugalmasan készíthetünk kiváló minőségű, sokrétűen használható csomagolást – pont, mint a Hesse Pack ipari gyártósorai!

Az online kereskedelem erősödése már hosszú évek óta megfigyelhető, a karantén azonban egészen új dimenziókba emelte azt. Márpedig az egyre több internetes rendelés minden eddiginél nagyobb mennyiségű csomagolást is jelent. A csomagolódobozgyártás forradalmasításához szintén kínálunk berendezéseket, a folyamatok minden mozzanatára kiterjedően.

Az online rendeléseken belül is rakétaszerűen lőtt ki az étel-házhozszállítások száma, jelentős mennyiségű, eldobható eszközt „szabadítva” a világra. Ne feledjük, egyes egyszer használatos termékek forgalmazása egy év múlva, 2021. július 1-től már tilos lesz Magyarországon, így a tetemes mennyiségű étkezési doboz, pohár vagy épp zacskó leváltása nemcsak lehetőség, hanem kényszer is. A környezetbarát alternatívák gyártásához szükséges gépeket szintén készek vagyunk biztosítani az érintetteknek.