A tilalom „csak a ráadás” – miért érdemes még a Hessepack gépek mellett dönteni?

_

Legutóbbi cikkünkben már kitértünk arra, hogy 2021. július 1-től „élesedik” bizonyos egyszer használatos műanyagok régóta küszöbön álló tilalma. A Hesse Trade által kínált környezetbarát alternatívákról, legyenek azok papírpohárgyártó gépek, étkezésidoboz-gyártó berendezések vagy papírzacskógyártó gépek röviden már olvashattak ott, a további információkat pedig megtalálják honlapunk Termékek menüpontja alatt, illetve kérdés esetén munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésükre.

Ezúttal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a piaci tendenciákat elnézve messze nem a műanyagok friss tilalma az egyetlen fontos érv Hessepack termékcsaládunk technológiái mellett. Az utóbbi időben az elviteles szolgáltatások, kiszállítások felfutása miatt számottevően megnőtt a kereslet a most jelentős részben betiltásra kerülő tárolóeszközök iránt, ezzel párhuzamosan pedig jócskán megnőttek a költségek ilyen téren. Minden jel arra mutat tehát, hogy aki helyben, saját gépeire alapozva kiváló minőségben le tudja gyártani magának a szükséges poharakat és fedeleket, ételdobozokat, levesestálakat, továbbá zacskókat, az hatalmas versenyelőnybe kerül.

Cégünk a friss tapasztalatok alapján úgy látja: az, hogy a hagyományosan óriási kapacitású műanyagpohár-gyártó gépeket most mindenkinek ki kell váltania valamivel, óriási esélyt ad a kis- és középvállalkozásoknak pozíciójuk javítására. Már most is ismerünk olyan kisebb hazai cégeket, akik az új helyzetet kihasználva nagy nemzetközi vállalatok számára gyártanak papírpoharakat. A lehetőség pedig számos téren adott, hiszen például ételdobozgyártó berendezések terén is meglehetősen kevés az elérhető, versenyképes alternatíva, így aki a Hessepack gépeit választja, jelentős sikerre számíthat a gyökeresen átalakuló piacon.

Ehhez a Hesse Trade hosszas kutatómunka után megtalálta és elhozta az olyan csúcsminőségű, távol-keleti gépeket, amelyek a teljesítmény, a megbízhatóság és a funkcionalitás terén is tökéletesen megfelelnek az itteni igényeknek és elvárásoknak, miközben az áruk az ötöde, hatoda a vezető európai gyártók berendezéseinek. Ráadásul ne feledjük, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása nevű pályázaton (GINOP Plusz-1.2.1-21) most jelentős, akár 629,3 millió forintos támogatás is igényelhető az ilyen irányú fejlesztésekhez. A pályázatok július 12-től nyújthatóak be.

Cégünk szakmai importőrként pedig – egy kereskedővel ellentétben – nemcsak „leszállít egy gépet”, hanem az üzembe helyezéstől a beállítások, átállások betanításán át egészen a későbbi szervizelésig, alkatrész-utánpótlásig mindenben támogatja ügyfeleit. Szakképzett munkatársaink és logisztikai hátterünk révén komplex megoldást garantálunk, biztos hátteret nyújtva vevőinknek.

Erre pedig a jelek szerint most nagyobb szükség van, mint valaha. Nagy Miklós, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) főtitkára a Store Insider kereskedelmi szaklap májusi számában úgy fogalmazott: „a csomagolóipar, mint klasszikus beszállítói iparág, két tűz között van. Egyaránt szorongatják a jogalkotók az általuk hozott újabb és újabb, elsősorban környezetvédelmi szigorításokkal, másik oldalról pedig a vevők, az új megoldások iránti igényükkel, ár- és határidő-érzékenységükkel stb. Ez a kétféle elvárás egyidejű kiszolgálása komoly kihívás elé állítja az iparágat.”

Ebben a nem mindennapi helyzetben kell tehát most megtalálni a csomagolóipar vállalatainak az optimális megoldásokat, ehhez pedig minden szereplőnek jól jön egy megbízható partner. Ezt kínálja mindenkinek a Hesse Trade a minden szempontot figyelembe véve az elérhető legjobb technológiákkal és a hozzájuk tartozó elsőrangú szolgáltatással.

A papírzacskógyártó gépek is a teljes gyártási folyamatot lefedik a nagy méretskálájú, akár füllel ellátott és nyomtatott grafikával készülő zacskók, tasakok előállítása során. Megoldásaink segítségével hajtott talpú vagy szögletes aljú, környezetbarát papírzacskók is gyárthatók teljesen automatizált módon, a legkülönbözőbb felhasználási területekre a gyógyszertáraktól az áruházakon át a gyorséttermekig. A Hesse Trade szakemberei ráadásul mostanra készek azoknak is segíteni, akik az igényes, füles papírzacskókra szeretnének kiváló minőségben saját logót nyomtatni, akár egészen kis darabszámban.

A fenti gépekre épülő beruházásokhoz ráadásul a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása nevű pályázat (GINOP Plusz-1.2.1-21) keretén belül jelentős, akár 629,3 millió forintos támogatás is igényelhető. A technológiafejlesztésre irányuló programban július 12-től lehet benyújtani a pályázatokat.

A csomagolóipar előtt tornyosuló kihívásokra a lehető legjobb választ adó gépeink mellé a Hesse Trade-től megszokott módon logisztikai hátteret, hazai szervizt, folyamatos alkatrészellátást, valamint pénzügyi biztonságot garantálunk ügyfeleinknek! Ez a záloga annak, hogy a technológiaváltás során a vállalatok kizárólag saját feladataikra koncentrálhassanak, mi pedig szakértelmünkre és tapasztalatunkra alapozva biztos hátteret nyújtsunk nekik.