Az Ön cégének is óriási esélyt kínál a papírra váltás

_

A minap a naptárt júniusról júliusra, egyes eszközeinket pedig műanyagról papírra váltottuk! Röviden így foglalható össze, hogy az új hónap első napjától érvénybe lépett az a kormányrendelet, amely az uniós jogszabályokkal összhangban megtiltja egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalát, a legkézenfekvőbb helyettesítőnek pedig számos érintett területen a papír tűnik. A technológiaváltás ráadásul messze nemcsak kényszer, hanem egyben lehetőség is – amelynek kiaknázásban segítenek a Hesse Trade által kínált, Hessepack termékcsaládunkba tartozó környezetbarát gépek.

Az új előírásokkal kapcsolatos sajtóbeszámolók emlékeztetnek, hogy egyelőre egy amolyan átmeneti időszak vette kezdetét, a szabályozás értelmében ugyanis a már június 30-án meglévő készletekkel még lehet gazdálkodni, csak az újonnan gyártott, súlyosan környezetkárosító műanyagokat tilos forgalomba hozni. Nyilvánvaló azonban, hogy előbb-utóbb ezek a tartalékok is elfogynak, főként, ha abból indulunk ki, mennyire megnőtt mostanság a kereslet az eldobható étkezési eszközök iránt.

Szintén meg kell jegyezni, hogy a tengerekbe kerülő, az élővilágra kimondottan káros hulladék jelentős részét kitevő műanyag poharak és azok fedői egyelőre kaptak másfél év „haladékot”: ezeket jelen állás szerint 2023. január 1-ig még lehet forgalmazni. Azonban ez az időpont sincs már annyira messze, hogy ne lenne érdemes már ma elkezdeni egy átfogó technológiaváltást, főleg, hogy a már most is jelentős felfutásban lévő, hamarosan pedig még inkább tömegesen szükségessé váló papírpoharak piacán a legfelkészültebbek indulnak előnnyel.

Friss hírek szerint ráadásul egyes óriáscégek nem várják meg, amíg végleg száműzik a döntéshozók a káros műanyagokat, hanem már most a jóval környezetkímélőbb papír felé fordulnak. A McDonald’s például már június utolsó napjaitól kezdve kiiktatta az egyszer használatos műanyag szívószálakat, evőeszközöket és pohárfedőket éttermeiből. A cég közleményéből kiderül, várhatóan ősszel a fagylaltoknál használt plasztikpoharaktól is elköszönnek, az alternatív alapanyagok közt pedig természetesen a papírt is megemlítik.

A gyorsétterem-lánc saját elmondása szerint nem kevesebb mint 800 millió forintot áldoz éves szinten az átállásra. Ebből is világos, hogy a műanyag, mint alapanyag leváltása óriási lehetőséget kínál azoknak a gyártócégeknek, amelyek képesek az egyre szigorodó normáknak megfelelő eszközökkel ellátni a piacot. Legutóbbi hírünkben említettük is, hogy akad a látókörünkben olyan vállalkozás, amely a környezetbarát berendezésekkel felszerelkezve mostanra nagy nemzetközi cégeknek szállít be jelentős mennyiségű terméket. Ez az anyagilag is igen vonzó lehetőség pedig ebben a technológiai szempontból sorsfordító időszakban minden, időben reagáló piaci szereplőnek adott – már „csak” a megfelelő berendezések és a hozzájuk tartozó biztos szakmai támogatás hiányzik.

De nem annak, aki a Hessepack gépek és a Hesse Trade komplex szolgáltatása mellett dönt!

Közelmúltbeli cikkünkben már röviden írtunk azokról a papírpohárgyártó gépekről, étkezésidoboz-készítő berendezésekről vagy épp papírzacskógyártó gépekről, amelyekkel széles méretskálán, nagy hatékonysággal lehet kiváló minőségű, környezetbarát termékeket előállítani. A szóban forgó, a gyártási folyamatokat komplexen lefedő gépekről részleteket a Termékek menüpontunkban, illetve az alábbi linkekre kattintva találnak:

Papírpohárgyártó gépek

Étkezésidoboz-gyártó berendezések

A papírzacskógyártó gépek

Fontos továbbá megemlíteni, hogy az eleve rendkívül kedvező árú, ráadásul a munkaerő-megtakarítás és a költséghatékony termelés miatt még jobb megtérülést eredményező gépeket a július 12-én nyíló, a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása nevű pályázat (GINOP Plusz-1.2.1-21) révén jókora támogatással szerezhetik be, akik gyorsan lépnek!