Elkerülhetetlen a „zöldre váltás”

_

Miközben a világ egyként várja, hogy véget érjen a koronavírus-járvány, szakértők attól tartanak, hogy a vészhelyzet után gőzerővel újrainduló gazdaság jelentősen visszavetheti az utóbbi években folyamatosan erősödő környezetvédelmi törekvéseket. Ennek okát nem nehéz belátni, hiszen minden bizonnyal a korlátozások feloldása után mindenki szeretné majd gyorsan behozni a lemaradást, így a fokozott termelés válik prioritássá, a zöld szempontok pedig háttérbe szorulhatnak.

Hogy ezt elkerüljék, a vállalatok számára a legjobb módszer, ha minden lehetséges téren környezetbarát technológiára váltanak, hogy ökológiai lábnyomuk méretét a rohamtempójú felzárkózás közepette is csökkenteni tudják. Azon túl, hogy ez az egész bolygó érdeke, az új megoldások keresésére a szigorodó előírások is kötelezik a cégeket, hiszen ne feledjük, hogy az egyszer használatos műanyagok betiltása továbbra is határozott cél az Európai Unióban, és a legfrissebb hírek szerint 2021-ben Magyarországon is sor kerül rá.

Mindez pedig sok piaci szereplőt ösztönöz cselekvésre. A Hesse Trade Kft. a Hesse Pack név alatt futó, fenntartható fejlődést segítő gépeivel azoknak a vállalatoknak igyekszik segíteni, amelyek széles körben használható, az új normáknak is megfelelő csomagolóanyagok gyártására váltanának. A világ vezető márkái által jegyzett, korszerű ipari berendezések értékesítése mellett többek közt a szervizelésről, az alkatrész-utánpótlásról és a pénzügyi biztonságról is gondoskodunk.

A gyártósorok a száműzendő műanyagok legjobb alternatívájának tartott préselt cellulózból, azaz pulpból állítanak elő számos ágazatban, sokrétűen használható eszközöket (pl. tányérok, poharak, tojástartók, evőeszközök, dobozok, belső csomagolások). Az így készülő termékek alapanyaga lehet például újrahasznosított hulladékpapír, ráadásul használat után újra feldolgozhatók, így a rendkívül fontos ökológiai körforgás klasszikus példáinak számítanak.

Ezeknek a gépeknek az alkalmazása pedig nemcsak a szabályok adta „kényszer”, hanem egyben költséghatékony – és nem mellesleg imázsjavító – döntés.