Érdemes felkészülni a papírzacskódömpingre!

_

Minden jel arra utal, hogy a koronavírus-járvány miatt, az emberek biztonságérzete érdekében minden eddiginél több csomagolásra, például papírzacskóra lesz szükségünk. Ezek nagy része import révén kerül az országba, amelyben egyrészt továbbra is fennakadások vannak, másrészt a gyenge forint jelentősen megnöveli a költségeket. Kínálatunk bővülésének köszönhetően azonban ezen termékek saját, környezetbarát legyártásához is tudunk korszerű berendezéseket ajánlani!

Egyre több magyarországi üzletben találkozunk darabonként külön csomagolásba csúsztatott pékáruval, ami a felesleges – ráadásul kockázatos – összetapogatást hivatott megakadályozni. Ez pedig csak egy azon óvintézkedések közül, amik alighanem a mindennapjaink részévé válnak. Ázsiában például a g7.hu portál friss híre szerint számos étteremben eldobható zacskókat osztogatnak, amibe a vendégek az étkezés idejére a maszkjaikat tehetik – márpedig könnyen lehet, hogy idehaza is új szabályokat kell majd megszoknunk, amikor újra kinyitnak a vendéglátóhelyek.

Ahhoz, hogy a várhatóan növekvő papírzacskó-előállítás ne terhelje meg a környezetet, ilyen téren is elengedhetetlenek azok a zöld technológiák, amelyek terjedését a kormány is szorgalmazza, és amelyek bevezetésében most akár pályázati források is segíthetnek a vállalkozásoknak. Nem mellesleg, a helyi gyártóközpont kialakításával a cégek csökkenthetik függőségüket a globális láncoktól, amelyek gyenge pontjaira a mostani krízishelyzet is rávilágított.

Örömmel jelentjük, hogy Hesse Pack termékeink között immár a fenti célok elérését lehetővé tevő berendezések is találhatók! Nagysebességű, automata papírzacskó-gyártó gépsoraink közül az egyik hajtott talpú, a másik pedig szögletes aljú termékek készítésére alkalmas.

Az egytől egyig vezető nemzetközi gyártók csúcsminőségű alkatrészeivel és komponenseivel felszerelt gépeinkre hatékony és megbízható működés, teljesen automatizált folyamatok és egyszerű kezelhetőség jellemző. Mindkét berendezésünk változatos alapanyagokból képes a papírzacskók környezetbarát előállítására úgy, hogy a legyártott eszközök is széles méretskálán mozoghatnak. Ebből adódóan a lehetséges felhasználási formák, területek tárháza is roppant bőséges: telipapír zacskók, fóliabetétes zacskók, szendvics- és péksüteményzacskók, gyorséttermi zacskók éppúgy gyárthatók, mint bármely más, helyszíni csomagolásra szolgáló tasak a legkülönfélébb iparágak igényeinek megfelelően.

A fentebb említett híreket olvasva talán akadtak, akik úgy vélték, a szeparált csomagolás és a papírzacskók térnyerése visszalépést jelent az utóbbi évek környezettudatos törekvéseihez képest – azonban ez nem szükségszerűen igaz. Aki ezek gyártásához igazi 21. századi megoldást választ, olyan termékeket állíthat elő, amelyek minden szempontból megfelelnek a jelen és a jövő elvárásainak!