PÉPFORMÁZÓ GÉPEK

Környezetbarát étkezési eszközöket gyártó berendezések

_

A préselt cellulóz, angolosan pulp csodálatosan sokrétű és abszolút környezetbarát csomagolási alapanyag, amelyet a tojástartókról és néhány műszaki cikk csomagolásából egyre többen ismernek. A legtöbb alkalmazásban képes kiváltani a polisztirol-alapú (hungarocell, nikecell és más neveken ismert) csomagolóanyagokat. Bár a préselt cellulóz vagy pulp alatt többféle alapanyagot értünk, mindegyikre igaz, hogy a természetben gyorsan lebomlik.

Ezek a pépformázó gyártósorok a legkülönbözőbb, formára készített csomagoló- és védőanyagok kialakításán kívül alkalmasak többek között eldobható étkészletek, tányérok, ételdobozok készítésére is.

A préselt cellulózból, pulp-ból készült edények, evőeszközök alapanyaga fa vagy cukornád rostanyag, amely hidraulikus úton pépesített, tiszta víz és kémiai szerek hozzáadásával. A gép a pépet ezt követően egy vákuumos rendszerben szivattyúzza, formázza, szárítja, beállítás szerint vágja, sterilizálja. Az eredmény egy meglepően kemény és ellenálló, mégis könnyen lebomló eszköz.

A tojáskarton, gyümölcstálca típusú termékek pépformázáshoz használt fő alapanyag a hulladékpapír, amely egyrészt gazdagon – gyakorlatilag korlátlan mennyiségben – rendelkezésre áll, másrészt a pépkészítéshez azok a hulladékpapírok is alkalmasak, amelyekből papírt már nem tudnának gyártani. Az előállítás során használt víz újra felhasználható, szennyvíz vagy szennyezett levegő nem keletkezik. A pépformázott termékek újrahasznosíthatók, felhasználás után a természetben szerves anyaggá komposztálhatók, mint a szokásos papírok. Teljesen környezetbarát csomagolási megoldás.

A pépformázott, pulp evőeszközök használata a világban nemrégiben kezdődött el, de szinte robbanásszerűen terjednek. Alacsony áruknak és széles körű felhasználhatóságuknak, valamint „zöld” karakterüknek köszönhetően a préselt cellulóz anyagból készült termékek ugyanis tökéletesnek bizonyultak a gyorséttermi iparban, miközben kifejezetten javítják a felhasználó cégek imázsát, megítélését.
Különböző igényekre cégünk különféle módon működő és változó kapacitású gyártósorokat kínál.

Az öntött cellulózból készült, eldobható edények gyártósora lehet akár teljesen automatikus, ami nagy hatékonyságú, megbízható és alacsony munkaerőköltségekkel jár, míg a félautomata gyártósorok kedvező kezdeti költségeikkel tűnnek ki.

Teljesen automatikus gyártósor: TW2000, TW3000, TW4000, TW6000, TW8000, TW10000
Félautomata gyártósor: TWS1000 vagy TWS2000