Hogyan reagáljanak a gyártócégek a műanyagok tilalmára?

_

Ami már több mint egy éve biztosra vehető volt, az most – egy féléves halasztást követően – hivatalossá vált: a Magyar Közlönyben megjelentek szerint 2021. július 1-től Magyarországon is tilos lesz forgalomba hozni bizonyos egyszer használatos műanyag termékeket. A jogszabály értelmében a tiltás érinti egyebek mellett a polisztirolból készült ételdobozokat és poharakat (beleértve azok fedelét, kupakját), valamint a könnyű műanyag hordtasakokat, így ezeknek mind meg kell találni a környezetbarát alternatíváit. A sajtó ráadásul emlékeztet: 2023. januárjától már nemcsak a polisztirol, hanem más műanyagból készülő, egyszer használatos italtartó poharak is betiltásra kerülnek. Ez alapján egyértelmű, hogy a gyártócégeknek is termékpalettájuk egyre több elemét kell lecserélniük, most már inkább előbb, mint utóbb, amihez a szigorodó előírásoknak megfelelő gépek beszerzésére van szükség.

A Hesse Trade a Hessepack termékcsalád révén minden említett területen kínál ilyen környezetbarát, csúcsminőségű berendezéseket:

Papírpohárgyártó gépek, melyekkel rendkívül rövid átállási időkkel lehet változatos méretű, poharakat, valamint a hozzájuk tartozó kiegészítőket gyártani (fedél, kupak, sőt akár fül), kis szériában is költséghatékony módon. Cégünk folyamatos kutatómunkája révén mára megtaláltuk és készek vagyunk elhozni azokat a berendezéseket, melyek kifejezetten nagy sebességre képesek. A percenként 60-80 poharat gyártani képes „belépőszint” után tehát már 180-250 pohár/perces kapacitású gépekkel kapcsolatban is érdeklődhet munkatársainknál.

Étkezésidoboz-gyártó berendezéseinkkel széles alapanyag- és mérettartományban állíthatóak elő igényes, akár logózott papírtálcák és dobozok. Egyes technológiáknál két pályán akár két különböző terméket is lehet gyártani párhuzamosan. Ezeket a gépeinket is a legjobb nemzetközi beszállítóktól származó elektronika és fő alkatrészek, illetve a riválisokhoz képest lényegesen kedvezőbb ár jellemzi. A gyártósorokkal több mint 10 különböző típusú hamburger- és ételkiszállító dobozt, tálcát, valamint chipses és egyéb dobozt készíthet kis- és nagy sorozatban, jelentős emberi munkaerő-megtakarítás mellett.

A papírzacskógyártó gépek is a teljes gyártási folyamatot lefedik a nagy méretskálájú, akár füllel ellátott és nyomtatott grafikával készülő zacskók, tasakok előállítása során. Megoldásaink segítségével hajtott talpú vagy szögletes aljú, környezetbarát papírzacskók is gyárthatók teljesen automatizált módon, a legkülönbözőbb felhasználási területekre a gyógyszertáraktól az áruházakon át a gyorséttermekig. A Hesse Trade szakemberei ráadásul mostanra készek azoknak is segíteni, akik az igényes, füles papírzacskókra szeretnének kiváló minőségben saját logót nyomtatni, akár egészen kis darabszámban.

A fenti gépekre épülő beruházásokhoz ráadásul a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása nevű pályázat (GINOP Plusz-1.2.1-21) keretén belül jelentős, akár 629,3 millió forintos támogatás is igényelhető. A technológiafejlesztésre irányuló programban július 12-től lehet benyújtani a pályázatokat.

A csomagolóipar előtt tornyosuló kihívásokra a lehető legjobb választ adó gépeink mellé a Hesse Trade-től megszokott módon logisztikai hátteret, hazai szervizt, folyamatos alkatrészellátást, valamint pénzügyi biztonságot garantálunk ügyfeleinknek! Ez a záloga annak, hogy a technológiaváltás során a vállalatok kizárólag saját feladataikra koncentrálhassanak, mi pedig szakértelmünkre és tapasztalatunkra alapozva biztos hátteret nyújtsunk nekik.