Most érdemes belevágni a papírzacskók gyártásába!

_

Az utóbbi időben weboldalunk hírei közt többször is írtunk arról, hogy az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó, a közeljövőben várhatóan tovább szigorodó, tilalmak miatt soha nem látott lehetőségek rejlenek a környezetbarát alternatívákból, például papírból készülő termékek gyártásában. Ez pedig a csomagolóipari cégek és a nyomdák mellett olyan vállalatoknak is új perspektívát nyithat, amelyek korábban egészen mással foglalkoztak – ahogy arra a Hesse Trade Kft. nemrég a sajtót is bejárt közleményében felhívta a figyelmet.

Már korábban is jeleztük, hogy a törvény jelentette kényszer messze nem az egyetlen ok, amiért érdemes az új technológiára való beruházás mellett dönteni. Számos jel utal arra, hogy a Hessepack berendezéseivel előállított papírpoharak, -étkezési dobozok vagy épp -zacskók iránt egyre nagyobb lehet a kereslet. A koronavírus-járvány például az elviteles és a házhoz szállított ételek elképesztő felfutását hozta, a Forbes magazin magyar nyelvű portálján megjelent cikk szerint pedig úgy fest, egyelőre nem is látszik a visszarendeződés.

A gazdasági lap a mértékadó Wall Street Journalra hivatkozva ugyanis arról ír, a McDonald’s jelenleg zacskóhiánnyal küzd, miután a gyorséttermekbe betérő vásárlók többsége a járvány csillapodása ellenére sem akar visszatérni a korábban megszokott, tálcás étkezéshez. Szakértők már a Covid kitörésekor figyelmeztettek, hogy az átélt események hosszútávra megváltoztatják a fogyasztói szokásokat, és az emberek még jó ideig a lehető legtöbb téren a biztonságosabbnak gondolt megoldásokat választják majd.

Ez tehát az óriási forgalmat lebonyolító gyorsétteremláncok esetén belátható ideig jelentősen megemelt mennyiségű papírzacskót jelent, ami értelemszerűen helyzetbe hozhatja az azok beszállítását vállaló cégeket. A közelmúltban a műanyagmentesítést célul kitűző McDonald’s pedig csak egy a sorból, a tendencia alighanem a világ minden pontján érvényesül és mindenféle elviteles szolgáltatást érint. A Yahoo Finance friss elemzése szerint például az elmúlt esztendőben az elviteles vagy kiszállításos lehetőséget kínáló gyorséttermek aránya 63-ról 81%-ra nőtt – visszaesésnek pedig a korlátozások (részleges) feloldásával sincs jele.

Mindent egybevetve tehát a szigorodó szabályok és az átalakuló fogyasztói trendek (ne feledjük, a szintén nem elhanyagolható kényelmi szempont is a házhozszállítás mellett szól) egyszerre sarkallhatnak mindenkit, hogy belevágjon többek közt a minden igényt kielégítő papírzacskók gyártásába. A Hessepack termékek sorában megtalálhatóak azok a csúcsminőségű, kedvező árú gépek, amelyek pl. normál papírból vagy hullámpapírból, mázolatlan vagy akár mázolt alapanyagokból készítenek első osztályú, környezetbarát zacskókat.

Papírzacskógyártó berendezéseink kétféle kialakításban is elérhetőek, ezekről az alábbi oldalakon olvashatnak részleteket:

Szögletes aljú papírzacskók

Hajtott talpú papírzacskók

Az akár 630 db/perces sebességre is képes gépek a perforálástól és a hajtástól kezdve a nyomtatásellenőrzésen és ragasztáson át a talpformázásig, majd a kész termékek egységcsomagokba való rendezéséig a teljes technológiai folyamatot automatizált módon végzik el.

Papírzacskó-készítő gépeinket a teljesség igénye nélkül könnyű kezelhetőség és rendkívül gyors átállási idők jellemzik, ami kimondottan rugalmas termelést tesz lehetővé. Berendezéseinkkel az 5 centi széles „gyógyszertári tasaktól” az akár 50 centis áruházi zacskóig sokféle termék gyártható, sőt, a Hesse Trade folyamatos innovációra törekvő munkájának köszönhetően mára füllel vagy épp igényes grafikával ellátott zacskók készítésére is tudunk megoldást szállítani.

A szállítás pedig csak az első lépés, munkatársaink ugyanis minden egyes gyártósor mellé teljes körű logisztikai hátteret is biztosítanak, melyhez a zökkenőmentes alkatrész-utánpótlás és a megbízható, hazai szervizcsapat is hozzátartozik.