Tényleg minden a környezetbarát technológia mellett szól

_

A környezetvédelem fontosságáról évek óta egyre többet hallunk, a téma pedig most talán minden eddiginél jobban napirendre került. A glasgow-i COP26 globális klímakonferenciával kapcsolatos hírfolyamból azok is értesülhettek az olyan, az emberiség jövője szempontjából lényeges törekvésekről, mint a karbonsemlegesség vagy a maximum 1,5 Celsius-fokos átlagos hőmérséklet-emelkedés, akik korábban nem.

Jó hír, hogy a különböző felmérések már eddig, a fenntarthatósággal kapcsolatos hírek friss felfutása előtt is rámutattak, hogy a „zöld” célokat az emberek többsége magáénak érzi, sőt, be is építi azokat fogyasztói döntéseibe. Ez egyrészt kedvező jel a bolygó jövője szempontjából, másrészt biztató azoknak a cégeknek, akik készek működésüket környezettudatosabb alapokra helyezni, és ebben számítanak a megrendelőik/vevőik együttműködésére.

Egy idei reprezentatív kutatás például rámutatott, hogy a magyarok 92%-a komoly problémának tartja a globális éghajlatváltozást, és 80%-uk előnyben részesíti azokat a vállalatokat, amelyek valamilyen formában törekszenek ökológiai lábnyomuk csökkentésére. Szintén sokatmondó, hogy a résztvevők 83%-a (azaz 6-ból 5 ember) úgy nyilatkozott, hogy munkavállalóként is szívesebben dolgozik egy a fenntarthatóságra ügyelő cégnél.

Hasonló eredményeket hozott egy szintén 2021-es országos felmérés, amely már az egyéni érintettség és felelősség kérdését is firtatta. A válaszadók 82%-a mondta azt, hogy a környezeti problémák már az ő életére is közvetlen hatással vannak, és csaknem kétharmados többség (63%) azon a véleményen volt, hogy a környezetvédelem érdekében megtett lépésektől függ a következő generációk sorsa.

Rátérve a fogyasztói döntésekre, egy frissen publikált kutatás szerint a magyarok 54%-a amikor csak lehet, igyekszik környezettudatos megoldást választani, ami pedig ennél is figyelemre méltóbb, hogy 56% akkor is hajlandó a hosszútávú fenntarthatóság terén előnyösebb terméket választani, ha az drágább. És bár a megkérdezettek mindössze 12%-a válaszolta, hogy állt már el vásárlástól azért, mert a kinézett termék nem volt elég környezettudatos (pl. túl messziről érkezett), de a tendencia a jövőre nézve itt is biztató: a 18-29 éveseknél ugyanis már 22% volt ez az arány.

Ezzel egybecseng a Magyar Nemzeti Bank ugyancsak közelmúltbeli elemzése, amely rámutatott, hogy a vizsgált lakosság 17%-ának életmódját teljes mértékben áthatja a környezettudatosság, további 34%-nak pedig fontosak a „zöld” döntések, főként akkor, ha azok valamiféle anyagi megtakarítással is járnak. Mindez nem újdonság, az IKEA által időről időre megismételt fenntarthatósági kutatás legutóbbi kiadása szintén azt találta, hogy az emberek több mint felének az a „legszimpatikusabb” megoldás, ha a környezetvédelem és a pénzspórolás összekapcsolódik.

Összességében tehát a jelek szerint fejlődés mutatkozik a hazai lakosság környezettudatos szemléletében, és egyre többen hajlandók mélyebben a zsebükbe nyúlni a kisebb ökológiai lábnyommal rendelkező cégek termékeiért – bár az igazi mégis csak az, ha a bolygó érdekében tett lépések és a pénzügyi takarékosság kéz a kézben jár!

Utóbbi pedig minden bizonnyal nemcsak a fogyasztóknak, hanem a beruházásokat fontolgató cégeknek is fontos. Nekik van egy jó hírünk: a Hesse Pack korszerű berendezéseivel egyszerre helyezheti környezetbarát és költséghatékony alapokra a csomagolási termékek gyártását! Az általunk teljes körű szakmai háttértámogatás mellett kínált, korszerű és kedvező árú gépek úgy állítanak elő kifogástalan minőségű dobozokat, ipari csomagolást vagy épp étkezési eszközöket, hogy közben ügyelnek az energiatakarékos működésre és a felesleg csökkentésére is.

A fentiek közül különösen a betiltásra került, egyszer használatos műanyag eszközöket helyettesítő papírpoharakat, papír étkezési dobozokat és papírzacskókat készítő gépeink beszerzése lehet aktuális. A változatos méretű és funkciójú, környezetbarát termékek kis- és nagy szériás gyártását is lehetővé tevő gépekkel bárki megalapozhatja üzleti sikereit most, hogy az eldobható műanyagok alternatívái iránt óriási a kereslet a piacon.

A környezetbarát gyártásra történő átállás tehát most egyszerre szolgálja a bolygónk érdekét, elégíti ki a fogyasztói elvárásokat és ágyaz meg a cég kedvező pénzügyi eredményeinek! Akinek ez elég érv, az a fejlesztési elképzeléseivel bizalommal kereshet minket!