A világvállalatok is azt üzenik: arccal a papír felé!

_

Mi a közös az alábbi cégekben: Coca-Cola, Pepsi, Heineken, L’Oréal, McDonald’s, Apple, Amazon, IKEA, Nestlé? Aki valami olyasmit válaszolt, hogy mindegyik egy világszerte ismert, óriási forgalmat lebonyolító vállalat, az is helyesen felelt – azonban van még itt más is! Valamennyi felsorolt óriás hitet tett a közelmúltban a műanyagtermékek papírra történő lecserélése mellett. Tekintve, hogy egytől-egyig saját szektoraik trendformáló szereplőiről van szó, csak idő kérdése, mikor követi lényegében mindenki a példájukat. A Hesse Trade Kft. környezetbarát berendezéseivel kész segíteni azoknak a gyártóknak, akik még idejében felülnének erre a hullámra!

Szimbolikusnak is mondható, hogy az egymással hosszú évtizedek óta rivalizáló Pepsi és Coca-Cola küzdelmének legújabb színtere nem más, minthogy innovatív partnerekkel együttműködve ki tud előbb minden szempontból megfelelő papírcsomagolási megoldásokat kitalálni. Mindkét cég óriási összegeket költ a jókora ökológiai lábnyommal járó műanyaghulladékuk csökkentésére, csakúgy, mint a Heineken, amelyik a „multipakkokat” összefogó csomagolás terén jelentős eredményeket tud felmutatni a kartonpapírnak köszönhetően.

A L’Oréal egyebek mellett igényes (és zuhanyzásálló!) samponokat is csomagolt már újrahasznosított és újrahasznosítható papírba, az Apple pedig azt bizonyította be, hogy az elsőrangú technológiai eszközök csomagolása is teljes mértékben megoldható papír felhasználásával – amire egyébként Hesse Pack termékeink sorában is kínálunk megoldást. Az Amazon szintén a papírban látja a lehető legkevesebb felesleggel járó, egyszerű és a hosszú szállításokat is átvészelő csomagolások jövőjét.

A műanyagot száműzni igyekvők sorát hosszasan lehetne még folytatni az IKEA-tól a Nestlén át a McDonald’s-ig, amely egy közelmúltbeli hír szerint még a Happy Meal játékokat is papírfigurákra cseréli. A lényeg viszont inkább az: milyen következtetést vonhatnak le ebből a csomagolásgyártásban érdekelt vagy a területre való belépést fontolgató hazai cégek?

A fenti vállalatok a legritkább esetben hoznak nem kellően megfontolt stratégiai lépéseket, így biztosak lehetünk benne, hogy a jelentős beruházással járó műanyag-papír cserefolyamat esetén is hosszútávon gondolkodnak. Azaz a már most meghatározó trend vélhetően csak egy még nagyobb horderejű átalakulás előszele lehet. Ebbe az irányba mutatnak többek közt a szigorodó környezetvédelmi szabályok, különös tekintettel az egyszer használatos műanyagok itthon is bevezetett tilalmára, valamint a fogyasztói elvárások is.

Minden okunk megvan tehát azt feltételezni, hogy idővel a kereskedelem világának egyre több résztvevője nyújtja majd be igényét a mostaninál lényegesen több papírtermékre – ez pedig hatalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik készek legyártani azokat.

A Hesse Pack berendezésekkel a modern igényeknek megfelelően, széles méretskálán gyárthatók egyebek mellett papírpoharak, papír étkezési dobozok vagy épp papírzacskók. Folyamatosan bővülő választékunkban olyan csúcsminőségű, de kedvező árú, környezetbarát gépeket találnak, melyek segítenek hatékony alapokra helyezni a termelést. Gyártósorainkhoz ráadásul a Hesse Trade Kft. számtalanszor bizonyított szakértelme tartozik, vagyis a beszerzésen túl minden egyes megrendelőnknek széles körű háttértámogatást nyújtunk, amire az is bátran építhet, aki most készül rálépni erre a világcégek által kijelölt, egyre forgalmasabbnak tűnő útra!