Mi a legjobb döntés ma a csomagolóiparban?

_

Felemás hírek érkeznek mostanság a papíralapú csomagolások háza tájáról. Egyrészt a műanyagok visszaszorulásával egyre több helyen jelenik meg a papír mint elsődleges helyettesítő, közben azonban ellátási problémákról és növekvő beszerzési árakról is hallani. Mindent egybevetve viszont jelen pillanatban is sokkal több érv szól amellett, hogy egy csomagolóiparban érdekelt vagy oda igyekvő cégnek érdemes papír termékek gyártásába kezdeni!

A világ visszafordíthatatlanul ebbe az irányba halad!

Legutóbbi cikkünkben összegyűjtöttünk számos globális nagyvállalatot, amely igyekszik száműzni palettájáról a műanyagot, ezzel párhuzamosan pedig minden eddiginél nagyobb teret adni a környezettudatos szempontból jóval előnyösebb papírnak. A közelmúltban a Coca-Cola papírpalacktesztjei kapcsán is ígéretes eredmények látták napvilágot: a jelek szerint van rá esély, hogy a PET helyét 100%-ban újrahasznosítható papír veszi majd át.

A szigorodó szabályok és a fogyasztói elvárások egyértelműen a papír további felívelésének irányába mutatnak, az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések pedig kulcsfontosságúak abban, hogy a technológiai akadályok is elháruljanak. A hasonló innováció révén megszülethetnek azok a minden szempontból megfelelő tulajdonságokkal rendelkező papírmegoldások, melyet idővel a piac minden szereplője átvehet. Addig pedig a már jól bejáratott papírcsomagolásokkal foglalkozók is bőséges megrendelésre számíthatnak, ami sok szereplőt vonzhat erre a területre.

A saját gyártással több szempontból is jól járunk

Itt érdemes megjegyezni, hogy friss hírek a cellulóz rohamos drágulásáról és logisztikai nehézségekről szólnak, ami miatt szakértők Magyarországon is alapanyaghiánytól tartanak. Ennek jövőbeli kifutásáról nehéz pontos prognózist adni, mindenesetre az biztató lehet, hogy hosszútávon a legtöbb érintett fél a helyzet megoldásában érdekelt. A műanyagtilalom enyhülni aligha fog, sőt, inkább egyre több terméket érint majd, így szükség lesz az alternatívákra, mindenekelőtt a papírra. Ennek megfelelően várhatóan megszülethetnek a jelenleginél optimálisabb megoldások (pl. újrahasznosítási arány növelése), amit a mára megkerülhetetlen fenntarthatósági törekvések is szorgalmaznak.

Ezzel együtt az valószínűnek tűnik, hogy az egész bolygót körülölelő logisztikai hálózatok szerepe csökkeni fog. Mi a Hesse Trade-nél régóta úgy látjuk, hogy a (közel)jövő a kisebb, lokális termelési központoké, amelyek a kitettség csökkentésével tudják kiszolgálni saját piacukat változatos, akár csak kisebb szériában készülő termékekkel is. Egy nemrégiben megjelent elemzés szerint pl. a világ vezető divatmárkái is sorra fordítanak hátat a globális ellátási láncoknak, a tendencia pedig idővel más szektorokba is egyre inkább átgyűrűzhet. A Világgazdaság korábbi írásában ezzel kapcsolatban azt fejtegeti, ha külföldről szállíttatjuk be a környezetbarátabb evőeszközöket, az ökológiai lábnyom szempontjából rosszabb, mintha itthon gyártanánk le műanyagból – vagyis a környezettudatosságot szem előtt tartva a helyben gyártott, zöld termékek a legelőnyösebbek.

A Hesse Trade megtalálta az ideális berendezéseket!

Ahhoz, hogy a hazai cégek eleget tudjanak tenni a körvonalazódó elvárásoknak, cégünk sokéves kutatómunkával megtalálta azokat a gépeket, amelyek minőség és rugalmasság terén felveszik a versenyt a világ vezető gyártóinak berendezéseivel, de az áruk jóval kedvezőbb azokénál. Megoldásaink a csomagolóipar számos területére és a gyártás több fázisára is kiterjednek. A hullámkarton-nyomtatástól a hatékony dobozkészítésen át az ipari csomagolásokig sokrétűen használható gépeket kínálunk, de állunk azok rendelkezésére is, akik a száműzött egyszer használatos műanyagok helyettesítőinek legyártására készülnek – legyen szó akár papírzacskókról, papíralapú étkezési dobozokról vagy épp papírpoharakról.

Eszközeink egyik legfőbb erénye, hogy segítségükkel pontosan annyi terméket lehet készíteni, amennyire szükség van, majd gyorsan át lehet állni egy másik típusra. A kevés felesleggel járó, házon belül tartott termelés támogatása érdekében a Hesse Trade Kft. előkészítő gépeket és a szükséges gyártószerszámokat is ügyfelelei rendelkezésére bocsájtja igény esetén. Szakmai háttértámogatásunk ezen kívül kiterjed a berendezésekkel kapcsolatos tudnivalók alapos átadására, a gyorsan reagáló szervizszolgáltatásra és a raktárkészleten tartott fogyó, kopó alkatrészek biztosítására is.

A papír tehát minden jel szerint egyre inkább fókuszba kerül a világban. Ha szeretné, hogy ez az Ön cégénél is így legyen, válassza a legmegbízhatóbb partnert hozzá, és lépjen velünk kapcsolatba még ma!